Iva Tomas u Prirodoslovnoj školi Vladimira Nazora o radu na električnim vozilima

01 veljače 2024

Malo drugačiji sat imali su učenici drugog razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, gdje ih je posjetila bivša učenica Iva Tomas, inženjerka u KONČAR - Electric Vehicles Inc. i jedna od finalistica prošlogodišnjeg izbora Inženjerka godine.

Kao srednjoškolka, Iva se prvo htjela baviti kemijom, a nakon toga matematikom. No ubrzo je shvatila da se, umjesto samo brojevima, želi baviti nečim što donosi vidljive rezultate. Stoga se, kada je došlo vrijeme za upis na faks, odlučila za studij na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, koji joj je otvorio put ka inženjerstvu i današnjem radu u Končaru.

Tijekom predstavljanja svog radnog mjesta, Iva je na konkretnim primjerima dočarala kako izgleda njezin radni dan i objasnila da je njezin rad od prvih nacrta do završnih testiranja vozila doista praktičan, a ne regularan uredski posao.

"Ako želite biti u središtu stvaranja i ostvariti konkretne rezultate, inženjerstvo je pravi put za vas!" poručila je Iva i stručnim odgovorima na mnogobrojna pitanja učenika zasigurno motivirala mnoge učenice i učenike da se u budućnosti posvete ovom području.

Zahvaljujemo Ivi na vremenu i angažmanu te prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog na gostoprimstvu!