Održano novo izdanje First Lego League natjecanja na FER-u

20 veljače 2024

Već tradicionalno First Lego League natjecanje u robotici za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta održalo se prošli vikend na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Natjecanje za koje licencu za regiju drži slovenski zavod Super Glavce, ove je godine okupilo preko 260 djece svih uzrasta. Djeca koja su sa svojim ekipama mjesecima radila na svojim rješenjima za ovogodišnji zadatak, imala su priliku pred stručnim žirijem predstaviti svoje robote. 

Snježana Miliša, Program Manager u Bugatti Rimcu i prva Inženjerka godine u Hrvatskoj, bila je prisutna kao motivacijski govornik, a kao član stručnog žirija sudjelovala je  Valentina Zadrija, Technical Product Owner iz tvrtke Gideon i jedna od finalistica prošlogodišnje Inženjerke godine.

Pobjedu na ovogodišnjem First Lego League natjecanju odnijela je ekipa Mecha Pingvini – koja se sastoji od pet djevojčica i jednog dječaka.

Time je završen još jedan krug ovog natjecanja, kojemu je cilj djecu u što ranijoj dobi naučiti rješavati probleme u stvarnom životu, vođeno kroz globalni program robotike.